Nieuw team stelt zich kandidaat voor plaats op F1-startgrid: LKY SUNZ

LKY SUNZ
LKY SUNZ

Met LKY SUNZ heeft zich een nieuwe kandidaat gemeld die een team op de F1-startgrid wil krijgen en dit vanaf ten vroegste 2025.

Een tijdje geleden lieten de FIA en de F1 weten dat kandidaten zich konden melden om in de toekomst de F1-startgrid te vervoegen. Sindsdien circuleerden al heel wat namen en met LKY SUNZ komt daar nu een nieuwe naam bij. Volledig nieuw is de kandidatuur echter misschien niet.

LKY SUNZ wordt immers geleid door Benhamin Durand die eerder betrokken was bij het Panthera Asia F1 team dat eveneens een plaats op de F1-startgrid probeerde te veroveren. Mede-oprichters Paul Fleming en Andrew Pyrah waren eveneens betrokken bij het voormalige Panthera-project.

Het is de bedoeling dat LKY SUNZ in de Verenigde Staten haar thuisbasis krijgt en de renstal wil zich richten op minderheden en hen kansen geven in de motorsportwereld. LKY SUNZ liet haar interesse blijken bij de FIA en hoopt om in 2025 de Formule 1 te vervoegen.

Eerder was er ook al het zogenaamde ‘Formula Equal’ project dat een F1-team wil oprichten met evenveel mannen en vrouwen als medewerkers en rijders. Daarnaast liet ook Calvin Lo, een miljardair uit Hong Kong, zijn interesse blijken. Andretti-Cadillac is echter de bekendste naam die een F1-team wil oprichten.