Nieuwe documentaire over Michael Schumacher vanwege eerste wereldtitel 25 jaar geleden

Op 13 november 1994 werd Michael Schumacher voor de eerste keer F1-wereldkampioen in Adelaide. De Duitse commerciële TV-zender RTL viert dat met een nieuwe documentaire.


De documentaire zal “Die Michael Schumacher Story” heten en zal worden uitgezonden op 13 november om 20:15 op RTL. Het moet ons een inkijk geven op het turbulente seizoen in 1994 waarin ook Roland Ratzenberger en Ayrton Senna de dood vonden, dit volgens de gespecialiseerde website ‘DWDL.de’.

Ondanks deze tragische gebeurtenissen ging het seizoen verder en de titelstrijd die zich ontspon tussen Damon Hill en Michael Schumacher heeft Formule 1 in zekere zin over de eerste schok getild.

Schumacher was de grote favoriet want na tien van de zestien races had hij al eenendertig punten voorsprong op Damon Hill. Destijds waren er nog niet zoveel punten te verdien dan vandaag en dat betekende dat Hill al minstens drie maal moest winnen om de kloof te dichten.

Tegen het einde van het seizoen kwam Schumacher meer en meer onder druk te staan. In België verloor hij de zege vanwege een illegale bodemplaat en hij werd geschorst in Italië en Portugal omdat hij in Groot-Brittannië de zwarte vlag had genegeerd.

Damon Hill profiteerde maximaal en wist terug te komen tot op een punt van Schumacher. Bij zijn rentree tijdens de GP van Europa won Schumacher voor Hill en in Japan waren de rollen omgekeerd, de laatste race van het seizoen in Australië zou razend spannend worden.

Schumacher nam een goede start in Adelaide en ging aan de leiding maar hij kreeg wat moeilijkheden met zijn Benetton en zag Hill terugkomen. De Duitser ging van de baan en Hill zag zijn kans schoon maar die inhaalpoging kwamen de kemphanen in aanraking met mekaar.

Voor Schumacher zat de race er meteen op en Hill bereikte nog de pits waar vastgesteld werd dat de ophanging van zijn Williams te zwaar beschadigd was.

Op deze controversiële manier pakte Michael Schumacher zijn eerste wereldtitel.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022