“Nieuwe F1-baas mag geen ‘bagage’ hebben”

Volgens McLaren-baas Zak Brown mag de eventuele opvolger van huidig F1-baas Chase Carey geen ‘bagage’ hebben.


Toen Liberty Media de nieuwe eigenaar van de Formule 1 werd nam Chase Carey na enige tijd het roer over van Bernie Ecclestone die jarenlang de F1-leidde. Carey zal in tegenstelling tot Bernie Ecclestone maar een beperkt aantal jaren de F1 leiden en er wordt dan ook nu al druk gespeculeerd over de mogelijke opvolger van Carey.

Ondermeer de namen van Red Bull-teambaas Christian Horner en Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff vallen vaak wanneer er over de opvolging van Carey wordt gespeculeerd. Volgens Zak Brown moet er echter zorgvuldig worden omgesprongen met het aanduiden van een eventuele opvolger.

“Ik denk dat het geen probleem is dat je van een team komt, zo lang je maar geen ‘bagage’ meeneemt,” aldus de McLaren-baas.

“Het hoeft ook niet iemand van een team te zijn. Het kan iemand zijn die de sport vanbinnen en vanbuiten kent. Het kan iemand uit de motorsport zijn.”

Stefano Domenicali, huidig CEO bij Lamborghini en voormalig Ferrari-teambaas, is één van de namen die genoemd wordt als mogelijk nieuwe F1-baas, net als de naam van huidig FIA-baas Jean Todt die eveneens ooit teambaas bij Ferrari was.

Ook de naam van Alejandro Agag, de grote baas van de Formule E, wordt vaak genoemd als mogelijke opvolger van Chase Carey. Zak Brown is zelf naar eigen zeggen geen kandidaat om F1-baas te worden.

“Nee, ik hou van McLaren en mijn functie daar. Ik geniet ervan. Vraag het me binnen vijf of tien jaar misschien maar nu niet, nu wil ik er voor zorgen dat McLaren terug wint, er is momenteel niets liever dat ik zou willen doen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022