Nieuwe Ferrari-baas Marchionne : “Ik ken ons probleem

Sergio Marchionne, CEO bij Fiat, en sinds woensdag de nieuwe Ferrari-baas, wil de F1-renstal van Ferrari zo snel mogelijk terug baar de top brengen.
image
Ferrari was de voorbije jaren soms dicht bij de rijderstitel, maar de realiteit wil dat de Italiaanse renstal haar laatste constructeurstitel in 2008 veroverde en de laatste rijderstitel het jaar ervoor met Kimi Raikkonen.

Dit seizoen komt Ferrari vaker niet dan wel in de buurt van een podiumplaats. De renstal wou optimaal gebruikmaken van de reglementswijzigingen om dit seizoen eindelijk Red Bull te verslaan. Opnieuw is de realiteit echter compleet anders. Ferrari staat slechts vierde in het constructeurskampioenschap en Alonso en Raikkonen slechts vijfde en tiende bij de rijders.

De oorzaak daarvan ligt bij de wagen, die op verschillende vlakken niet competitief genoeg is. De nieuwe baas van Ferrari weet alvast waar het beter moet.

“We kennen het probleem,” zei Sergio Marchionne tijdens een persconferentie in Maranello. “We hebben een
probleem met onze power unit. Ik heb alle vertrouwen in Ferrari en haar sportieve tak dat we dat probleem zullen overwinnen, net zoals we ook in het verleden problemen overwonnen hebben. De sporttak is een cruciaal onderdeel van Ferrari. We werken hard om te winnen, het maakt deel uit van het DNA van ons bedrijf”.

“Het is belangrijk dat we opnieuw kunnen winnen, dat is essentieel. Het probleem draait niet rond de problemen die we ergens op de markt hebben. We moeten Ferrari opnieuw geloofwaardigheid geven. Bovendien moeten we ook opnieuw naar de top geraken. Dat zal Ferrari de nodige steun geven. Winnen op het circuit, dat is iets dat niet ter discussie staat. We moeten er opnieuw in slagen en ik twijfel er niet aan dat we daarin zullen slagen,” besluit Marchionne.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}