“Nieuwe Ferrari-motor gaat knallen: 30 pk extra!”

Ferrari
Ferrari

Er doen al langer geruchten de ronde dat de nieuwe krachtbron van Ferrari in 2023 een heel stuk krachtiger zou zijn. Ferrari zou de betrouwbaarheid van de krachtbron die het voor het seizoen 2022 op orde gekregen hebben.

Ook voorafgaand aan het F1-seizoen 2022 doken er berichten op dat Ferrari een belangrijke stap vooruit ging zetten op het vlak van vermogen. Het voorbije F1-seizoen bevestigde die geruchten maar Ferrari zat wel met een probleem, de betrouwbaarheid zat niet volledig goed waardoor ze de motor bij momenten moesten terugschroeven. Daarnaast waren er verschillende races waarbij de Ferrari-motor de geest gaf.

Teambaas Mattia Binotto liet eerder al weten dat Ferrari doelbewust op performance en vermogen had ingezet omdat in 2022 de motorbevriezing in werking trad. Voor de komende jaren kan er op het vlak van performance zo goed als niets ontwikkeld worden. Wat wel mag is onderdelen vervangen om de betrouwbaarheid te verbeteren. Ferrari zette dus eerst in op vermogen en daarna pas op betrouwbaarheid.

Volgens het Italiaanse ‘FormulaPassion’ zou de nieuwe Ferrari-motor zo’n 30 pk krachtiger zijn dan haar voorganger omdat Ferrari erin geslaagd is de betrouwbaarheid van de motor te verbeteren. Daardoor zal de motor in 2023 voluit kunnen gaan en zou Ferrari volgend jaar de vluchten kunnen plukken van de agressieve aanpak die het hanteerde.

Afwachten of Ferrari daarmee de kloof tegenover Red Bull en de Honda-motor heeft kunnen dichten. Zelfs met DRS slaagde de concurrentie er amper in om op de rechte stukken dichterbij te komen.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print