Nieuwe Honda-motor en gridstraf voor Max Verstappen in Italië

Honda heeft bevestigd dat Max Verstappen en Pierre Gasly in Monza de nieuwe Spec 4-motor ter beschikking krijgen. Beide rijders zullen daardoor een gridpenalty oplopen.


Alex Albon en Daniil Kvyat kregen op het circuit van Spa-Francorchamps al de nieuwe Honda-motor ter beschikking. Albon gebruikte de motor enkel op vrijdag terwijl Kvyat de Spec 4-motor ook tijdens de kwalificatie en de race gebruikte.

De eerste resultaten van de verbeterde Honda-motor zijn bemoedigend, zo slaagde Kvyat erin om van op de laatste startrij op te klimmen naar de zevende plaats.

Het deed Honda besluiten om Max Verstappen en Pierre Gasly ook de nieuwe verbeterde motor ter beschikking te stellen in Monza. Op het hogesnelheidscircuit komt iedere extra pk handig van pas maar is het ook opletten voor de betrouwbaarheid.

Max Verstappen zal zich op het circuit van Monza alvast aan een serieuze inhaalrace mogen wagen want de Nederlander zal achteraan starten. Verstappen had eerder echter al verklaard dat dit geen probleem zou zijn aangezien Monza mogelijkheden tot inhalen biedt.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022