“Nieuwe Mercedes F1-bolide voelt voor het eerst in twee jaar opnieuw als een echte wagen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft er vertrouwen in dat komend F1-seizoen beter zal zijn dan de voorbije twee jaar. Wolff baseert zich daarvoor op de eerste resultaten van de nieuwe Mercedes F1-bolide in de windtunnel en simulator

Na twee seizoenen op rij waarin het niet eens in de buurt kwam van het strijden voor de wereldtitel hoopt Mercedes om in 2024 een belangrijkste stap vooruit te zetten zodat het opnieuw met Red Bull kan strijden. Alle hoop is gesteld op de Mercedes W15, de nieuwe wagen die binnen enkele weken aan het grote publiek wordt voorgesteld maar waarvan uiteraard achter de schermen al de eerste resultaten te zien zijn.

Mercedes-simulatorrijder Anthony Davidson zou alvast erg positieve feedback over de Mercedes W15 gegeven hebben. Het gedrag van de wagen, de manier waarop hij reageert en de stabiliteit zouden aanzienlijk beter zijn dan haar voorganger, de W14.

“Hij reed in de simulator op het circuit van Melbourne en zei: ‘De wagen voelt voor de eerste keer in twee jaar opnieuw als een wagen’,” aldus Toto Wolff in gesprek met ‘The Telegraph’. “Uiteraard wil ik graag zien dat dit ook in het echt op een circuit het geval is, dat die correlatie er is, maar we hebben de voorbije twee jaar gezien dat dit niet altijd het geval is.”

Toto Wolff put moed uit de enorme vooruitgang die McLaren tijdens het voorbije F1-seizoen heeft geboekt.

“Je moet altijd geloven dat het mogelijk is,” aldus Toto Wolff. “Je kan niet aan het seizoen beginnen met de attitude ‘Dit gaat niet mogelijk zijn’.”

“We zagen vorig jaar dat McLaren een enorme grote stap vooruit zette met één specifieke upgrade. We hebben een tweejarige overeenkomst met Lewis getekend en we zijn het aan hem verschuldigd, aan George en aan het ganse team dat we onze volledige aandacht aan 2024 en 2025 geven. Ik denk dat het mogelijk is.”