Nieuwe racedirecteur lijkt Lewis Hamilton te viseren: “Er is een verbod op juwelen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Niels Wittich, een van de vervangers van voormalig F1-racedirecteur Michael Masi, heeft de rijders nog eens herinnerd aan het feit dat er een verbod geldt op het dragen van juwelen op het circuit. Vooral Lewis Hamilton lijkt daarbij geviseerd te worden.

In de aanloop naar de GP van Australië heeft Niels Wittich het artikel van de FIA Sportcode dat gaat over het verbod op het dragen van juwelen in de verf gezet.

  “Het dragen van sieraden in de vorm van lichaamspiercings of metalen halskettingen is tijdens de wedstrijd verboden en kan dus voor de start worden gecontroleerd”, staat in het artikel.

Het artikel stamt al uit 2005 maar als we nu denken aan een rijder met piercings en andere sierraden komen we onvermijdelijk uit bij Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen is een liefhebber van mode en draagt sieraden maar daar werd nooit een probleem van gemaakt en het heeft ook nooit geleid tot bestraffingen door de FIA. 

Het is dan ook onduidelijk waarom Wittich nu een punt lijkt te willen maken door het op te nemen in de zogenaamde ‘event notes’ van de GP van Australië. 

MIsschien is het wel het gebruik van de Oura Smart Ring die momenteel door verschillende rijders gedragen wordt. Het kleinood van om en bij de driehonderd euro bevat sensoren die uw slaappatroon, hartslag, lichaamstemperatuur en andere activiteiten registreert.

Charles Leclerc, Pierre Gasly en Lando Norris gebruiken het maar ook bij de teambazen vindt het bijval want ook Christian Horner en Zak Brown hebben er eentje.  

Tijdens de persconferenties werd er alvast lacherig gedaan over het verbod op juwelen en sieraden. Zo grapte Max Verstappen “dat hij te zwaar zou zijn als hij er had”.

Lewis Hamilton repliceerde met: “Ik weet dat je een tepelpiercing hebt man!”

Maar Max sneerde terug met: “Wil je hem misschien nog een keer zien?”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print