Nieuwe regels geven het beoogde spektakel

Ongelofelijk, de race in Brazilië was alles behalve slaapverwekkend. Ik heb de 2 races voordien niet kunnen volgen omdat ik in Sebring zat te racen. Maar deze race was zeker de moeite.

Het nieuwe kwalificatiesysteem zorgt voor prachtige startgrids. Vorige wedstrijd Renault vooraan en nu bijna Webber. Wie had hiervan ooit mogen dromen? Alles is veel tactischer geworden. Daarbij komt nog dat het spektakel terug is. We moeten al terug gaan naar het tijdperk Prost/Senna om zo interessante F1 wedstrijden te zien.

Ik had tijdens de wedstrijd er geen idee van wie er ging winnen. De piloten en teams achteraf zelf niet. Eerlijk gezegd wel spijtig voor Fisco, het was hem echt gegund.

We zullen dit jaar nog veel verrassende winnaars zien. Schumi gaat een tandje moeten bijsteken. Zondag was de eerste keer dat ik op zijn gezicht kon af lezen dat hij niet vol zelfvertrouwen zat. Als dit eens breekt, ga je alleen bergaf in deze psychologisch zware sport. Hopelijk vindt hij het snel terug, anders zou het wel eens zijn laatste F1 jaar kunnen zijn. Maar Schumi kennende zal het slechts een korte mindere periode zijn. Momenteel zie ik Iceman (Kimi Raikkonen) als een belangrijke titelkandidaat. Ook Coulthard is een contender en Rubinio is sterker dan ooit voordien.

Wat mijzelf betreft. Ik heb tot nu toe Sebring gereden met de Pagani. Alhoewel we zijn uitgevallen hebben we daar heel wat kunnen testen. Ik ben nu zeker overtuigd dat dit de GT wagen van de toekomst is, maar we hebben nog veel werk. Tegen Le Mans zullen we al wat verder staan.

Dankzij de steun van Pirelli rijd ik ook FIA GT. Ook daar was de wedstrijd vorige week in Barcelona geen succes. Ik hoop dat het over 2 weken in Magny Cours beter zal gaan. Tot slot start ik dit weekend met de GLPK viper in de Belcar. De eerste race van het seizoen vindt plaats in Zolder. We doen er alles aan om te winnen. Voor diegenen die niet tot daar geraken, vanaf donderdag komt er een volledig verslag op mijn site, dat dagelijks zal geüpdate worden.

Sportieve groeten,

Anthony Kumpen
Ongelofelijk, de race in Brazilië was alles behalve slaapverwekkend. Ik heb de 2 races voordien niet kunnen volgen omdat ik in Sebring zat te racen. Maar deze race was zeker de moeite.
a:0:{}
Het nieuwe kwalificatiesysteem zorgt voor prachtige startgrids. Vorige wedstrijd Renault vooraan en nu bijna Webber. Wie had hiervan ooit mogen dromen? Alles is veel tactischer geworden. Daarbij komt nog dat het spektakel terug is. We moeten al terug gaan naar het tijdperk Prost/Senna om zo interessante F1 wedstrijden te zien.

Ik had tijdens de wedstrijd er geen idee van wie er ging winnen. De piloten en teams achteraf zelf niet. Eerlijk gezegd wel spijtig voor Fisco, het was hem echt gegund.

We zullen dit jaar nog veel verrassende winnaars zien. Schumi gaat een tandje moeten bijsteken. Zondag was de eerste keer dat ik op zijn gezicht kon af lezen dat hij niet vol zelfvertrouwen zat. Als dit eens breekt, ga je alleen bergaf in deze psychologisch zware sport. Hopelijk vindt hij het snel terug, anders zou het wel eens zijn laatste F1 jaar kunnen zijn. Maar Schumi kennende zal het slechts een korte mindere periode zijn. Momenteel zie ik Iceman (Kimi Raikkonen) als een belangrijke titelkandidaat. Ook Coulthard is een contender en Rubinio is sterker dan ooit voordien.

Wat mijzelf betreft. Ik heb tot nu toe Sebring gereden met de Pagani. Alhoewel we zijn uitgevallen hebben we daar heel wat kunnen testen. Ik ben nu zeker overtuigd dat dit de GT wagen van de toekomst is, maar we hebben nog veel werk. Tegen Le Mans zullen we al wat verder staan.

Dankzij de steun van Pirelli rijd ik ook FIA GT. Ook daar was de wedstrijd vorige week in Barcelona geen succes. Ik hoop dat het over 2 weken in Magny Cours beter zal gaan.
Tot slot start ik dit weekend met de GLPK viper in de Belcar. De eerste race van het seizoen vindt plaats in Zolder. We doen er alles aan om te winnen. Voor diegenen die niet tot daar geraken, vanaf donderdag komt er een volledig verslag op mijn site, dat dagelijks zal geüpdate worden.

Sportieve groeten,

Anthony Kumpen

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print