Nieuwe teams zijn present in Bahrein

Alle teams zullen er zijn in Bahrein, zo klinkt het in het kamp van US F1 en Campos Meta.
De twee nieuwe teams die nog geen datum hebben voor hun presentatie schijnen dan toch twee wagens klaar te krijgen voor de eerste grote prijs van het nieuwe seizoen.

Nadat Virgin zijn wagen woensdag voorstelde en Lotus al bekend maakte dat zij hun wagen op 12 februari voorstellen, is het wachten op Campos en US F1 om hun wagen te laten zien. US F1 zou begin februari haar debuut maken in Malbury, maar in Amerika blijven de motoren stil.

“We werken nog steeds vol gas.” Zegt manager Peter Winsor aan het Engelse blad autosport “We hebben één doel: Bahrein. Het zal misschien niet op een mooie manier zijn, maar we zullen er zijn.”

“We hebben een probleem gehad met een sponsor, maar het geld is er nu toch. We zetten het onderzoek intensief verder en proberen een goede wagen te krijgen. Nadat we de crashtest hebben doorstaan, kunnen we eindelijk het circuit op en naar Bahrein.”

Ook meldt een anonieme bron binnen Campos Meta dat zij op schema liggen om aan de start te kunnen komen in de eerste gp van het seizoen. Hij bevestigt de geruchten dat er financiële problemen waren in de afgelopen weken, maar er is al een nieuwe sponsor, waarschijnlijk Tony Teixeira, de voormalige baas van de A1 GP.

Autobouwer Dallara bouwt de Amerikaanse wagen en tegelijk ook de Stefan GP. Er wordt dus gevreesd dat de twee wagen er hetzelfde uitzien. Toch ontkent Dallara dat de twee projecten met elkaar verwant zijn.

Door Stef Mertens
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023