Nigel Mansell: “Hamilton naar Ferrari is niet realistisch”

Nigel Mansell laat in ‘Mail on Sunday’ zijn licht schijnen over de geruchten van een overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari en waarom hij daar niet in gelooft.


Het zogenaamde ‘silly season’ waarin de geruchtenmolens op volle toeren draaien over de toekomst van de verschillende rijders en wat hun nieuwe werkgever zou kunnen worden is nog niet ten einde.

Wat we wel al weten is dat Ferrari vanaf 2021 zal aantreden met Leclerc en Sainz als rijdersduo en niet met Lewis Hamilton zoals op een bepaald moment gefluisterd werd.

Nigel Mansell heeft nooit veel geloof gehecht aan die theorie en in ‘Mail on Sunday’ legt hij uit waarom.

“Voor mij was het Ferrari-verhaal een utopie,” steekt de wereldkampioen van wal.

“Het is ongelooflijk om te winnen voor Ferrari en ik hou nog steeds van het team met heel m’n hart,” gaat Mansell verder, die zich in 1989 en 1990 Ferrari-rijder mocht noemen.

“Maar als Hamilton geschiedenis wil schrijven zal hij tot de conclusie komen dat Mercedes op dit moment de verstandigste keuze is.”

Ferrari heeft volgens Mansell de voorbije jaren kansen gehad om de wereldtitel te behalen maar door kleine fouten zijn ze daar nooit in geslaagd. Sinds 2014 heeft Mercedes niets meer laten liggen en vijf keer was het Lewis Hamilton die de titel bij de rijders wist te winnen.

“Net zoals Michael Schumacher destijds kan Hamilton nu rekenen op de ongelofelijke steun van een autoconstructeur. Zijn eerste wereldtitel behaalde hij bij McLaren en daarna trok hij naar een team waar hij er vijf won.”

Als Hamilton dit jaar de titel kan veroveren zal hij met zeven titels het record van MIchael Schumacher evenaren.

“Hij zal de geschiedenis ingaan als een van de grootste, zo niet de grootste Britse rijder, aller tijden. Er is ook geen enkele reden waarom hij niet voor de achtste keer wereldkampioen zou kunnen worden voor hij met pensioen gaat,” besluit Mansell.


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023