Nigel Mansell: “Onervaren line-up is niet noodzakelijk nadelig in de F1”

Volgens voormalig wereldkampioen Nigel Mansell is ervaring niet meer de doorslaggevende vereiste die het vroeger was voor een rijder.

Met Sergey Sirotkin en Lance Stroll beschikt Williams over een heel jonge line-up, met bovendien maar één jaar F1-ervaring. Volgens de renstal moet de ook pas aangestelde Robert Kubica voor de ervaring zorgen en de vaste rijders bijstaan tijdens de raceweekends maar het is ook alweer van 2010 geleden dat de Pool nog een race betwistte.

Kenners vragen zich dan ook luidop af of Williams in 2018 met Stroll en Sirotkin achter het stuur van de FW41 überhaupt wel in staat zal zijn om een vuist te maken tegen hun zelfverklaarde concurrenten Force India, Renault en McLaren.

De wereldkampioen van 1992, Nigel Mansell, relativeert dat en vindt dat met de huidige generatie F1-bolides ervaring niet van levensbelang is.

“Vroeger, in de tijd zonder computerhulpmiddelen, zou ik me zorgen gemaakt hebben,” aldus Mansell tegen ‘Motorsport.com’. “Maar dat is nu niet meer het geval met zoveel engineers en hulpmiddelen.”

“Tot op een zekere snelheid kan een F1-bolide vandaag alleen rijden voor de rijder het overneemt. Ze zullen genoeg steun krijgen. Ik hoop dat als ze een goede wagen hebben we ze in een paar races zien schitteren. Ik zie ze niet graag verder wegzakken.”

Met Robert Kubica denkt Williams de ideale persoon te hebben gevonden om haar twee jongelingen bij te staan. De Pool zal een aantal keren in actie komen op vrijdag en hij zal zich vooral met simulatorwerk bezighouden.

Mansell zegt dat zowel Stroll als Sirotkin veel kunnen leren van Kubica die ooit een grote toekomst in de Formule 1 voorspeld werd maar zijn carrière gefnuikt zag door een rallyongeluk in 2011.

“Veel hangt af van hoeveel ervaring iemand heeft met winnen en presteren op een hoog niveau,” gaat Mansell verder. “Op een hoog niveau presteren is één ding maar winnen op een hoog niveau is nog andere koek.”

“Uit eigen ervaring weet ik dat je van een wereldkampioen als teamgenoot veel kan leren op korte tijd door nauw met hem samen te werken. Je krijgt meer inzicht, ik vind het altijd interessant om dingen uit een ander perspectief te bekijken,” besluit Mansell.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023