Niki Lauda: “Bottas heeft de race gered voor Mercedes”

Niki Lauda is laaiend enthousiast over Valtteri Bottas. Volgens Lauda heeft Bottas er persoonlijk voor gezorgd dat de race voor Mercedes een succes werd.

Bottas maakte een kanonstart, waarna hij een kloofje kon uitbouwen tegenover Vettel. Tegen het einde van de race kwam Bottas alsnog in de problemen door één van zijn banden. Uiteindelijk slaagde Bottas er toch in om de Oostenrijkse GP op zijn naam te zetten. Aan de finish hield Bottas een voorsprong over van 0,6 seconde, goed voor de tweede overwinning uit zijn F1-carrière.

“Valtteri heeft ons echt gered. Hij heeft Vettel verslagen tijdens een race die erg close was,” vertelde Niki Lauda tegen ‘Sky Sports’ na afloop van de race. “Je kan echt dankzij die sensors nagaan dat het gelukkig geen valse start was. Aanvankelijk leek het wat moeilijk maar hij heeft het uitstekend gedaan.”

Bottas knokte zich dankzij zijn tweede plaats in Azerbeidzjan en zijn overwinning in Oostenrijk opnieuw in de titelstrijd. De Fin staat nog maar 35 punten achter op Sebastian Vettel en hij naderde ook tot op 15 punten van teamgenoot Lewis Hamilton.

Valtteri Bottas is dus een serieuze uitdager voor Hamilton, iets dat de Brit enkele races ver in het seizoen ongetwijfeld niet had verwacht. Vijf races ver in het seizoen stond Hamilton 35 punten voor op teamgenoot Bottas, een situatie die er nu dus helemaal anders uitziet.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer