Niki Lauda: “Deze overwinning was cruciaal voor Rosberg”

Volgens Niki Lauda was de overwinning van Nico Rosberg tijdens de GP van Mexico bijzonder belangrijk voor de Duitser.

Nico Rosberg die voor het tweede seizoen op rij naast de wereldtitel grijpt. Daar bovenop kwam ook nog eens dat Rosberg de voorbije races een paar keer serieus door Hamilton werd afgebluft tijdens de race. Het was dan ook cruciaal voor Rosberg om opnieuw een overwinning te behalen en Hamilton achter zich te houden, dat vindt ook Niki Lauda.

“Ik vind het jammer voor hem want ik weet hoe het voelt,” aldus Lauda. “Wanneer je dan een race verknoeit en die andere kerel is kampioen, dat is het ergste dat je als racepiloot kan overkomen. Daarom was het goed dat hij deze keer de race kon winnen. Dat zorgt ervoor dat hij opnieuw stabiliteit krijgt en zal blijven vechten. Voor mij is het belangrijkste dat ze elkaar blijven pushen. Wanneer niemand pusht dan ga je ook niet zo snel. De balans is nu enigszins terug en dat is goed voor de rijders en het team.”

Toch werden er na afloop van de GP van Mexico vragen gesteld over de conservatieve tweestopper van Mercedes. Volgens sommigen was dat om Rosberg te bevoordelen maar daar wil Niki Lauda niets van weten.

“Nico reed een betere race, daar bestaat geen twijfel over. Nico won de race, deed het perfect en was sneller dan Lewis. Er was misschien wel een discussie over de pitstops. Onze strategie bestond erin om één pitstop te maken maar toen we naar de bandenslijtage keken en de voorsprong op de derde wagen in de race dan was het logisch om een tweede pitstop te maken. Het team besloot vervolgens om nog een pitstop te maken,” besluit Lauda.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}