Niki Lauda: “Dit is onaanvaardbaar, wat bezielde Lewis?”

Niki Lauda was na de aanrijding tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton ziedend van woede. Volgens Lauda is Lewis Hamilton duidelijk de schuldige, ook al oordeelden de stewards nadien dat geen van beide rijders schuldig was aan de aanrijding.

Een race-incident, zo catalogeerden de stewards na afloop van de race de aanrijding tussen Hamilton en Rosberg maar daar was Niki Lauda het kort na de aanrijding duidelijk niet mee eens.

“Compleet onnodig zou ik zeggen. Voor mij is het onaanvaardbaar dat beide Mercedes-bolides eruit liggen na amper een tweetal bochten,” zei Lauda tegenover ‘Sky Sports’. “Lewis was veel te agressief toen hij Nico wou passeren. Waarom zou Nico hem trouwens ruimte geven, hij reed aan de leiding. Voor mij is het erg simpel. Het was een foutieve inschatting in het hoofd van Lewis. Ik leg de schuld veel meer bij hem dan bij Nico, voor Mercedes is zoiets onaanvaardbaar.”

Er zal de komende dagen nog duchtig gesproken moeten worden bij Mercedes, dit om een herhaling van de situatie uit 2014 te vermijden, toen beide rijders op voet van oorlog leefden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}