Nikita Mazepin geeft zichzelf vier op vijf voor debuutseizoen in de F1

Haas F1 team
Haas F1 team

Nikita Mazepin geeft zichzelf een vier op vijf voor zijn debuutseizoen in de Formule 1, hij verdient dat cijfer naar eigen zeggen vooral voor zijn volharding.

De Rus maakte afgelopen seizoen zijn debuut in de F1 bij Haas nadat hij in 2020 vijfde werd in de F2. Zijn beste prestatie in de Formule 1 tot nu toe is een veertiende plaats in de GP van Azerbeidzjan van 2021. 

De Haas-bolide was dit jaar de langzaamste op de grid en zodoende kwam de tegenstand op de baan vooral uit de hoek van zijn teamgenoot Mick Schumacher. Mazepin geeft wel toe dat de aanpassing aan de sport hem het meeste moeite gekost heeft.

“Ik ben vier jaar geleden met school gestopt en dat is de laatste keer dat ik cijfers heb gekregen en ik mis het eigenlijk niet zo erg,” zei Mazepin.

“Ik denk nooit dat je een vijf moet krijgen, want vijf is uitmuntendheid (zoals in Rusland schoolcijfers zijn van 2 tot 5), en ik weet niet wat uitmuntendheid is. Vandaag is het misschien uitstekend, maar morgen besef ik dat ik nog iets beter kan.”

“Dus vier is het maximum dat ik mezelf kan geven. Dus ik denk vier voor het volhouden, want het was bij momenten echt zwaar dit jaar.”

“Waarschijnlijk een drie voor de aanpassing, want dat is niet mijn sterkste punt geweest en ik blijf me daarin verbeteren.”

Mazepin maakte tijdens zijn debuutseizoen de nodige fouten maar de crash bij de start van de GP van Bahrein was volgens hem een van de dieptepunten van het jaar.

“Ik heb dit jaar een paar verschillende auto’s gebruikt, dus zeker toen ik de auto’s gebruikte die ik moeilijk of zwaar vond, waren het de moeilijkere momenten,” aldus Mazepin.

“Dan heb ik ook wat fouten gemaakt zoals in de race in Bahrein en enkele andere races toen ik het gevoel had dat ik niet goed presteerde, of te hard mijn best deed en dan uiteindelijk mijn rondetijd verloor zoals in Brazilië. Toen geloofde ik dat we een kans hadden om Williams te verslaan of naar Q2 te gaan.”

“Dat waren zeker de dieptepunten, maar de hoogtepunten zijn… veel races. Ik had een goede race in Silverstone, in Brazilië en Mexico.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022