Nikita Mazepin gelooft nog steeds in een mirakel: “Terugkeren naar de F1 is het doel”

Haas F1 team
Haas F1 team

Alleen een mirakel zou Nikita Mazepin terug naar de Formule 1 kunnen brengen maar de jonge Rus heeft nog niet alle hoop opgegeven en hij gelooft dat er mirakels kunnen gebeuren in de F1.

Het verhaal van Nikita Mazepin is u ondertussen allicht bekend. De Rus zou nu normaalgesproken bezig zijn aan zijn tweede seizoen in de Formule 1 met het Haas F1 team maar de inval van Rusland in Oekraïne stak daar een stokje voor. Haas beëindigde ook de overeenkomst met sponsor Uralkali, het bedrijf van Mazepin Senior.

Maar dat wil niet zeggen dat Mazepin de hoop opgegeven heeft, het plan is om terug te keren naar de Formule 1.

“Mirakels bestaan,” zegt hij tegenover het Russische ‘MatchTV.’ “Bij de eerste kans die zich voordoet zal ik terug achter het stuur zitten.”

Welk team het zou zien zitten om met Mazepin in zee te gaan is nog onduidelijk. “Dat is moeilijk te zeggen,” gaat Mazepin verder. “Vier maanden geleden had ik me ook niet kunnen inbeelden dat de dingen zo enorm veranderd zouden zijn.”

“Nu kan ik me ook niet inbeelden dat alles binnen vier maanden weer in orde zou zijn, maar ik hoop van wel.”

Mazepin heeft naar eigen zeggen met niemand meer uit de F1 contact gehad, ook niet met zijn voormalig team Haas, maar hij koestert geen wrok.

“Waarom niemand me gecontacteerd heeft? Dat weet ik niet,” zegt de Rus. “Maar als bijvoorbeeld een mecanicien zou ontslagen worden waarmee ik nauw samenwerkte zou ik op zijn minst een WhatsApp-berichtje sturen, ongeacht mijn houding tegenover hem of het management.”

Over de matige prestaties van zijn voormalige teamgenoot Mick Schumacher wil Mazepin weinig kwijt. “Ik zou zeggen, de resultaten spreken voor zich. Ik heb daar niets meer aan toe te voegen,” besluit Mazepin.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print