Nikita Mazepin: “Haas F1 team wil geen Russisch geld maar ze willen dat van Uralkali niet teruggeven”

Haas F1 team
Haas F1 team

Het conflict van Rusland met Oekraïne betekende ook het einde van de overeenkomst tussen Nikita Mazepin en het Haas F1 team. Mazepin vindt echter dat het Amerikaanse F1-team in de spiegel moet durven kijken.

Begin maart, nadat Rusland buurland Oekraïne was binnengevallen, besloot het Haas F1 team dat het niet meer zou verder gaan met hun Russische sponsor Uralkali. Er werd ook afscheid genomen van de Russische rijder Nikita Mazepin die vervangen werd door oudgediende Kevin Magnussen.

Het Amerikaanse team kende een voorspoedige start van het seizoen. Iedereen gunt Haas ook die goede seizoensstart, behalve misschien Nikita Mazepin die toch wat vraagtekens zet bij de werking van zijn voormalige werkgever. 

Mazepin mocht van de FIA immers verder racen als hij dat zou doen onder neutrale vlag maar Haas besliste daar anders over en verbrak zijn contract. In een gesprek met de BBC uit Mazepin zijn ongenoegen.

“Ik vind dat de waarden van de Formule 1 als sport in het algemeen geëvalueerd moeten worden,” aldus Mazepin. “Het is een groot probleem als F1-teams hun sponsorgeld mogen houden zonder dat ze hun contract nakomen.”

Haas heeft immers voor dit seizoen ook sponsorgeld gekregen van Uralkali, het bedrijf van Dmitri Mazepin, dat ze nu weigeren terug te betalen. Het is niet verwonderlijk dat ze bij de familie Mazepin niet tevreden zijn met de gang van zaken.

De kans is ook klein dat we Mazepin ooit nog terug mogen begroeten in de F1. Hij beseft dat hij geduldig moet zijn en dat zijn situatie niet te vergelijken is met wat er momenteel in de wereld speelt. Maar bij Haas zien we hem sowieso niet meer terug, aldus de jonge Rus.

“Haas heeft nu eenmaal gedaan wat het gedaan heeft en ze hebben het naar mijn mening niet op de meest fatsoenlijke manier gespeeld.” 

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer