Nikita Mazepin: “Ik word anders behandeld maar de kritiek raakt me niet”

De Russische rijder Nikita Mazepin kreeg de voorbije weken heel wat kritiek te verwerken, kritiek die hij naar eigen zeggen gewoon is omdat hij anders wordt behandeld.


Haas F1-piloot Nikita Mazepin kwam in een mediastorm terecht nadat op Instagram een video opdook waarop hij een vrouw bij de borsten betast. Via de hashtag #WeSayNoToMazepin werd opgeroepen om de Rus zijn racezitje in de Formule 1 af te nemen.

Vanuit de Formule 1 en het Haas F1 team bleef het redelijk stil en buiten een mededeling van het team dat de zaak intern werd afgehandeld waren er geen gevolgen voor Mazepin. De Rus laat nu echter verstaan dat hij vindt anders behandeld te worden.

“Er zijn bepaalde redenen los van de racewereld waardoor ik eventueel anders behandeld wordt,” vertelde Mazepin tegenover ‘Match TV’. “Ik ben dat gewoon en het boeit me helemaal niet.”

Mazepin maakt dit jaar zijn debuut in de Formule 1 maar het mag nu al duidelijk zijn dat hij de verwachtingen probeert te temperen. Hij verwacht dat het Haas F1 team zich ook dit jaar in de achterhoede zal bevinden.

“Ik zal waarschijnlijk met niemand kunnen vechten,” aldus de Rus in hetzelfde interview.

“Het is belangrijk om realistisch te blijven aangezien we een erg moeilijk seizoen verwachten. Ik denk niet dat er veel wagens zijn waarmee ik zal kunnen strijden.”

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}