Nikita Mazepin: “Mick Schumacher heeft een ‘oneerlijk’ voordeel door Ferrari”

Haas F1 team
Haas F1 team

Nikita Mazepin heeft tijdens een interview uitgehaald naar de steun die teamgenoot Mick Schumacher van Ferrari krijgt, steun waardoor hij naar eigen zeggen iedere keer met een achterstand aan het raceweekend begint.

Mick Schumacher mocht vorige week met een twee jaar oude Ferrari F1-bolide rijden en vervolgens kon de 22-jarige Schumacher ook nog eens gebruik maken van de F1-simulator van Ferrari. Het zijn allemaal voordelen die Nikita Mazepin naar eigen zeggen niet heeft en die Mazepin duidelijk als een ‘oneerlijk’ voordeel beschouwt.

“We hebben in ons team geen simulator, we moeten dan ook simulators gebruiken die de meeste professionele rijders thuis hebben,” vertelde Mazepin tegenover het Russische ‘Match TV’.

“Aangezien ik geen deel uitmaak van de Ferrari Driver Academy geniet ik niet van het voordeel dat hij heeft. Ik bereid me hier gewoon in Moskou voor op de race in Portimao.”

Mazepin moet tot dusver duidelijk onderdoen voor Mick Schumacher en maakte al heel wat foutjes en spins in de Haas F1-bolide, iets dat hem de bijnaam “Mazespin’ opleverde.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022