Nikita Mazepin: “Plots was mijn F1-droom zonder waarschuwing voorbij”

Haas F1 team
Haas F1 team

Volgens Nikita Mazepin werd hij door Guenther Steiner of Gene Haas niet verwittigd over de beëindiging van zijn F1-contract en kwam hij het te weten op het moment dat het persbericht circuleerde.

“Dit is een erg pijnlijke tijd,” aldus Mazepin tijdens het begin van een persconferentie vandaag. “De wereld is niet meer dezelfde als twee weken geleden.”

“Alles is veranderd, mijn droom waaraan ik 18 jaar heb gewerkt is plots voorbij.”

Tijdens de persconferentie liet Mazepin verstaan dat hij eventueel als ‘neutrale’ rijder had willen deelnemen aan de F1-races maar ook dat werd hem naar eigen zeggen dus niet gegund.

“Ik was aan het plannen om als neutrale rijder te racen,” aldus Mazepin. “Eerst werd ik toegelaten door de FIA, het was een beslissing die ze namen en die ik zonder verdere discussie wou aanvaarden.”

“De nacht voorafgaand aan het beëindigen van mijn contract kwam er echter een aanvullend schrijven van de FIA. Tegen de tijd dat we die brief aan het doornemen waren en de mogelijkheden aan het bestuderen waren, er stonden immers heel wat clausules in, vernam ik ’s morgens vroeg de ochtend nadien dat mijn contract beëindigd werd.”

“Er was zelfs geen tijd om ‘ja’ te zeggen, ik was gewoon ontslagen. Ik vernam dat op hetzelfde moment als het moment waarop het persbericht werd verspreid.”

“Er was geen enkele wettelijke reden om mijn contract te beëindigen. Ik was opgelucht dat de FIA me toestond om onder neutrale kleuren te racen, ik hoopte om te kunnen rijden.”

“Ik was er dan ook niet op voorbereid. Er waren geen aanwijzingen of steun. Ze vertelden me niet op voorhand dat de beslissing genomen was en dat het 15 minuten later verspreid zou worden.”

Volgens Mazepin waren er dus geen aanwijzingen dat zijn contract beëindigd zou worden en werd hij ook niet ingelicht door Guenther Steiner.

“Het persbericht werd uitgebracht en ik ontdekte dat mijn contract beëindigd was,” besloot Mazepin.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner