Nikita Mazepin reageert op nieuwe video: “Ik ben niet buitengegooid uit een nachtclub”

Haas F1 team
Haas F1 team

Haas F1-piloot Nikita Mazepin laat weten dat hij na de GP van Mexico niet werd buitengegooid uit een nachtclub, zoals een filmpje dat circuleerde op de sociale media liet uitschijnen.

In het bewuste filmpje leek het alsof Mazepin het aan de stok had met personeel van een nachtclub maar volgens de Rus is dat niet waar. Volgens hem had hij een discussie met het personeel door het feit dat iemand van zijn entourage niet mocht binnenkomen.

“De situatie van mijn kant is heel duidelijk en er is zeker niemand buitengegooid,” zei Mazepin. “Ik was boos omdat een van mijn ingenieurs wegging, dus ik nodigde iedereen van het team uit om mij te zien en een van de leden werd helaas niet binnengelaten.

“Ik heb het opgehelderd. Het duurde ongeveer drie, vier minuten en iedereen was binnen, eigenlijk was het een heel goed feest. Dus we zijn een paar uur gebleven.”

De teambaas van Haas, Guenther Steiner liet al weten dat hij weet heeft van de video maar dat hij zijn rijder nog niet heeft aangesproken over het voorval.

“Ik denk dat het meer een ruzie was met één van de veiligheidsmensen dan een gevecht,” zei hij. “Normaal als we vechten in Zuid-Tirol ziet het er anders uit,” voegde Steiner toe.

“Dus dit was meer een verbale ruzie over iets. Ik heb nog niet met hem gesproken omdat ik hem niet gezien heb. Maar ik denk dat dit meer was dat hij ergens geen toegang kon krijgen en gewoon zijn punt probeerde te maken.”

Het is niet de eerste keer dat Mazepin laat zien dat hij een kort lontje heeft. Tijdens zijn periode in de F3 was hij geschorst omdat hij zijn concurrent Callum Ilott een klap had verkocht. 

Dat was trouwens ook niet de laatste keer dat hij in de belangstelling stond omwille van zijn losse handjes, al was het de laatste keer niet om iemand te slaan. Toen hij pas getekend had voor Haas kwam hij namelijk al meteen in het middelpunt van een storm terecht nadat er een video was opgedoken waarin te zien is hoe hij een jonge vrouw bij de borst grijpt. 

Steiner beseft dat zijn rijder een bepaalde reputatie heeft opgebouwd en dat er telkens hij buiten de lijntjes kleurt er wel iemand het gefilmd heeft, al geldt dat laatste tegenwoordig wel voor iedereen.

“In de eerste plaats, alles wat hij heeft gedaan, wie het ook doet, het is meteen gefilmd door iemand,” zei hij. “Ik denk dat Nikita een reputatie heeft en het wordt zelfs opgeblazen zou ik zeggen. Dus het wordt er voor hem niet makkelijker op gemaakt.”

Op de beelden in Mexico is ook te zien hoe Mazepin en niemand van zijn entourage een mondmasker draagt terwijl er in de Formule 1 heel voorzichtig wordt omgesprongen met COVID-19. Steiner neemt zijn rijder in bescherming door te stellen dat de COVID-regels niet altijd even duidelijk zijn.

“Het is moeilijk met de Covid zoals die nu is om te beslissen wat goed is en wat fout,” aldus Steiner.

“Maar dit gaat naar mijn mening verder dan de autosport en waar we het hier over zouden moeten hebben. Iedereen heeft er een mening over en heeft daar recht op. Ik denk dat we op een gegeven moment gewoon moeten proberen om een normaal leven te leiden, als mensen gevaccineerd zijn. En hij is gevaccineerd, tussen haakjes.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022