Nikita Mazepin: “Schumacher mag niet denken hij het makkelijk heeft”

Haas F1 team
Haas F1 team

In de aanloop naar de GP van Frankrijk laat Haas-rijder Nikita Mazepin in een reactie op de bijna crash met Schumacher optekenen dat het belangrijk is dat zijn teamgenoot niet denkt dat hij het makkelijk heeft.

In de slotfase van de GP van Azerbeidzjan kwam het tot een incident tussen de Haas-teamgenoten. Schumacher wilde zijn teamgenoot Mazepin passeren op het rechte stuk maar toen hij zijn manoeuvre maakte stuurde de Rus plots op hem in en we kregen een razende Schumacher te horen over de boordradio.

De Duitser vroeg over de boordradio of zijn teamgenoot hen allebei dood wou maar dat heeft klaarblijkelijk niet zoveel indruk gemaakt op Mazepin. In de aanloop naar de GP van Frankrijk minimaliseert de Rus het incident omdat ze allebei heelhuids over de finish gekomen zijn.

“Ik dacht dat hij de binnenste lijn zou kiezen en hij koos voor de buitenste lijn en toen ik zag dat hij daarvoor ging, ben ik uitgeweken, want uiteindelijk vechten we niet voor punten en is het teamresultaat de prioriteit”, zei Mazepin.

“Ik denk dat we een positieve vibe, als ik het zo mag noemen, in het team hebben. Dat is al zo sinds dag één en dat blijft zo. We zijn allebei jonge rijders die de grenzen opzoeken, dan kom je op zo’n punt.”

“Maar zoals ik in het begin al zei, zolang beide auto’s heelhuids terugkeren, denk ik dat het goed is voor de teambaas.”

Mazepin zegt dat hij zijn excuses heeft aangeboden voor zijn actie maar dat hij dat eerder gedaan heeft omwille van het feit dat Schumacher zo overstuur was dan voor het manoeuvre zelf.

“Onze discussies die binnen het team plaatsvinden, moeten naar mijn mening binnen het team blijven,” zei Mazepin.

“Maar als het al naar buiten was gebracht, zou ik zeggen dat ik mijn excuses aan hem heb aangeboden, hij was duidelijk erg overstuur.”

“Maar ik zou gewoon zeggen dat het heel belangrijk is dat hij niet verwacht dat hij het te makkelijk heeft, en ik zal nooit uit de weg gaan, om de een of andere reden. Maar ik had duidelijk niet verwacht dat hij zou zijn waar hij uiteindelijk was.”

“Als hij zich voelde op de manier zoals hij deed, heb ik sorry gezegd, want dat is wat ik denk dat ik zou moeten doen. Het lag echter niet specifiek aan mij.”

Schumacher heeft een andere kijk op het incident en blijft kritisch voor zijn teamgenoot.

“Als je zo in de slipstream komt, heb je in principe alles wat er over is qua batterij, dan gebruik je alles en is er geen houden meer aan”, legde de jonge Duitser uit.

“De enige manier om iemand te stoppen is door hem te laten schrikken of hem in de muur te duwen, en dat probeerde hij duidelijk te doen. Ik hield, in alle eerlijkheid, mijn voet op het gaspedaal, dus ik kon hem toch nog passeren, maar toch denk ik dat zijn actie onverwacht was vanuit mijn standpunt.”

“Ik denk dat ik er daarom achteraf zo heftig op reageerde. Maar zoals ik al zei, en het team ook al aangaf, de lucht in die zin is helemaal geklaard, en we zijn allemaal hier met een schone lei begonnen.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed