Nog geen akkoord over aanpassing kwalificatie

Na anderhalf uur vergaderen in de F1-paddock van Bahrein is er geen akkoord bereikt over de aanpassing van de kwalificatie in de Formule 1.

Vlak voor de start van het F1-seizoen werd de nieuwe kwalificatie met ‘knock-outsysteem’ geïntroduceerd. Tijdens het eerste raceweekend draaide die kwalificatie echter uit op een grote teleurstelling.

In plaats van de spanning te verhogen werd het tegendeel bereikt. Heel wat rijders stapten immers vroegtijdig uit hun wagen, bovendien was de kwalificatie enkele minuten voor het einde ervan reeds beslist. In Bahrein volgde grotendeels een herhaling van dat scenario en er volgde net als na de kwalificatie in Melbourne heel wat kritiek.

De teambazen vonden dat er actie ondernomen moest worden en stelden al in Australië voor om terug te keren naar het oude kwalificatieformat uit 2015 waarbij telkens aan het einde van Q1, Q2 en Q3 de traagste rijders afvallen. Er werd echter geen akkoord bereikt en ook in Bahrein werd de kwalificatie daardoor afgewerkt volgens het fel bekritiseerde ‘knock-outsysteem’.

Wel werd er een nieuw overleg op zondagochtend in Bahrein gepland en dat met alle teams, de FIA en Pirelli. Na anderhalf uur vergaderen werd er echter geen unaniem akkoord bereikt. Dergelijk unaniem akkoord is echter vereist om aanpassingen aan het reglement te doen aangezien het F1-seizoen reeds bezig is.

Komende donderdag zullen de teams, de FIA en Pirelli opnieuw samenkomen en de mogelijke aanpassing van de kwalificatie in de Formule 1 verder bespreken. Pas dan zal waarschijnlijk duidelijk worden hoe de kwalificatie voor de GP van China, de derde race op de F1-kalender, zal verlopen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print