Nog meer sprintraces tijdens F1-seizoen 2024?: “Verzadiging bij F1-fans dreigt”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Niet iedereen is fan en lijkt overtuigd van het sprintformat zoals dat in Azerbeidzjan werd ingevoerd. Toch zou Liberty Media van plan zijn om het aantal sprintraces volgend jaar nog verder uit te breiden.

Meer sprintraces, meer spektakel, meer geld, meer winst? Dat lijkt het motto van Liberty Media te zijn in haar zoektocht om de Formule 1 nog populairder en winstgevender te maken. Volgens de Spaanse tak van ‘Motorsport.com’ zou Liberty Media het aantal sprintraces volgend jaar nog verder willen uitbreiden naar maar liefst tien raceweekends, dit seizoen staan er zes sprintraces gepland.

De fans zouden tijdens een raceweekend met een sprintrace meer waar voor hun geld krijgen maar tegelijkertijd dreigt dit ook de ticketprijzen nog verder op te drijven. Liberty Media zou immers van plan zijn om de kosten voor het organiseren van een F1-raceweekend te verhogen wanneer er een sprintrace plaatsvindt.

Naast de kritiek van de rijders zouden er volgens een insider van het Spaanse medium echter ook risico’s verbonden zijn aan het verder uitbreiden van het aantal (sprint)races: “Er is een risico op verzadiging. De Formule 1 moet een evenement blijven zoals er ook de Champions League in het voetbal is, niet zoals de nationale competities die er momenteel in het voetbal zijn.”

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print