“Nog nooit zo’n intense strijd voor derde plaats in het kampioenschap gezien”

Volgens McLaren F1-piloot Carlos Sainz is het enorm belangrijk dat McLaren niets aan het toeval overlaat in haar strijd om de derde plaats. Die strijd is volgens Sainz de meest intense strijd in jaren.


Met nog vier races te gaan is de strijd om de derde plaats in het constructeurskampioenschap bijzonder spannend. Renault heeft 135 punten en staat slechts één punt voor op zowel McLaren als Racing point.

“Ik herinner me de voorbije jaren geen closer gevecht in het middelveld,” aldus de Spanjaard.

McLaren moet volgens Sainz alles op alles zetten en mag geen enkele steek laten vallen indien het de strijd met Renault en Racing Point wil winnen en derde in het kampioenschap wil eindigen. Het verschil tussen de derde en vijfde plaats in het kampioenschap scheelt heel wat miljoenen prijzengeld.

“We kunnen het ons niet veroorloven om een opportuniteit te missen en iedere sessie zal komen weekend belangrijk zijn,” aldus Sainz.

“Alles uit de wagen halen begint al op vrijdag en gaat door tot aan de kwalificatie, het kan een groot verschil maken voor de race. Ieder klein detail kan invloed hebben en met slechts nog vier races te gaan moeten we gefocust blijven.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen