Lando Norris: “Mijn toekomst bij McLaren hangt af van Fernando Alonso”

Lando Norris zegt dat zijn debuut in de Formule 1 met McLaren afhankelijk is van hoelang Fernando Alonso nog bij het team uit Woking blijft.


De reserverijder van McLaren, Lando Norris, won vorig seizoen het kampioenschap in de Formule 3 en maakt dit seizoen de overstap naar Formule 2. Toen hem gevraagd werd of het wachten is tot Alonso op pensioen gaat om de overstap te maken naar de Formule 1, verklaarde Norris het volgende:

“Daar lijkt het wel op, maar ik kan niet zeggen wat McLaren denkt. Ik denk dat we moeten wachten op de beslissing van Fernando en ik denk dat McLaren blij is met Stoffel. Hij is nog maar in de beginfase van zijn carrière. Hij kan zich komend seizoen verder ontwikkelen en een betere rijder worden in 2018″, vertelt Norris over zijn potentieel toekomstige teamgenoot bij McLaren.”

“Het is dus afwachten wat er in de toekomst zal gebeuren met de huidige rijders. Ik kan er verder niks over vertellen. Het is een moeilijke situatie voor mij.”

Mocht er geen zitje vrijkomen bij McLaren, dan beseft Norris dat hij naar andere teams zal moeten kijken om zijn debuut te maken in de Formule 1. Maar hij maakt wel duidelijk dat hij het liefst uitkomt voor McLaren.

“Natuurlijk is het mijn doel om voor McLaren te rijden. Maar als ik geen zitje krijg bij McLaren, dan zal ik moeten kijken naar de andere mogelijkheden. Mocht blijken dat ze me de komende drie seizoenen geen zitje kunnen aanbieden, of iets dergelijks, dan is het duidelijk dat ik zal moeten vertrekken. Als ik echter één jaar moet wachten, dan blijf ik bij McLaren en zorg ik ervoor dat ik nog een jaar overleef. Het is immers mijn doel om te racen voor McLaren.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023