“Nu Max Verstappen kans maakt op de titel rijdt hij met een andere ingesteldheid rond”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Ross Brawn, managing director bij de Formule 1, geniet van de strijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen dit seizoen. Nu hij dit seizoen kans maakt op de titel is de ingesteldheid bij Max Verstappen volgens Brawn duidelijk veranderd.

Afgelopen weekend moest Max Verstappen zijn meerdere erkennen in Lewis Hamilton en zag hij Hamilton uitlopen in de wk-tussenstand. Verstappen beperkte echter de schade door de strijd met Valtteri Bottas voor de tweede plaats te winnen. Volgens Ross Brawn rijdt Verstappen dit jaar duidelijk met een andere mindset.

“Het is duidelijk dat Max Verstappen dit kampioenschap anders benadert omdat hij eindelijk over een wagen beschikt waarmee hij kampioen kan worden,” aldus Brawn in zijn terugblik op de race. “Zijn mindset is veranderd en hij heeft het volledige kampioenschap nu in het achterhoofd.”

De voorbije jaren reed Verstappen vaak met het mes tussen de tanden en riskeerde hij zelfs aanrijdingen met andere rijders, een ingesteldheid die dit jaar duidelijk veranderd is gezien het feit dat, met de titelstrijd in het achterhoofd, ieder wk-punt belangrijk kan zijn.

“Wanneer je meedoet voor de titel dan moet je ingesteldheid ook veranderen. Wanneer je niet de snelste bent dan moet je zien te consolideren en wanneer er zich kansen voordoen door bijvoorbeeld een mechanisch probleem bij de concurrentie of een safety car dan moet je klaar staan om die kans te grijpen.”

“Indien Lewis een probleem zou gekend hebben, of Mercedes zou een fout gemaakt hebben, dan bevond Max zich in de positie om te reageren. Het mag dan wel een frustrerende race voor Max geweest zijn, hij ziet dat Red Bull reageert en hij aanvaardt dat het tijdens het kampioenschap op en neer zal gaan.”

Volgens Brawn dienen zich binnenkort opnieuw twee compleet andere circuits aan die een nieuwe wending aan de strijd tussen Verstappen en Hamilton kunnen geven.

“Barcelona zal waarschijnlijk anders zijn op het vlak van het circuit en de omstandigheden. In Monaco zullen ze waarschijnlijk allebei sterk zijn.”

“We hebben tot dusver drie races op drie totaal andere circuits gehad en op ieder circuit hebben we een gevecht tussen Max en Lewis gezien, wat veelbelovend is voor de rest van het jaar.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2021Black Friday 2021