Ocon start als derde en mikt op podium

Esteban Ocon kwalificeerde zich als vijfde voor de GP van Italië, maar start als derde na gridstraffen voor de Red Bulls. De Fransman zal tijdens de race naar zijn eerste podium proberen rijden.

Esteban Ocon haalde maar net Q3, met twee duizendsten van een seconde verschil met teamgenoot Sergio Pérez. Toen het harder begon te regenen reed Ocon de vijfde tijd. Door de reeds vernoemde gridstraffen zal Ocon echter als derde starten aan de GP van Italië vlak na Lewis Hamilton en Lance Stroll.

“We wisten dat er vandaag een kans was voor ons tijdens deze natte kwalificatie”, zei Ocon. “Ik ben opgegroeid met regen en het is fantastisch om te zien dat ik goed werk verricht met een F1-wagen in de regen.”

“Dit resultaat is wat het team verdient na hun harde werk. Ze steken enorm veel moeite om dit resultaat te halen en morgen starten we als derde. Er is één doel morgen en dat is het podium. Er was een goede balans in de wagen en ik zal het team een grote knuffel geven.”

Teamgenoot Sergio Pérez start de race als negende, die ook twee plaatsen opschuift op de grid door de straf voor Verstappen en Ricciardo.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print