Officieel: Alonso en Button bevestigd bij McLaren

Na de vele speculaties is het nu officieel: Jenson Button zal samen met Fernando Alonso voor McLaren-Honda rijden in 2015. Dat maakte McLaren vandaag bekend tijdens een persconferentie.

Na de langdurige besluiteloosheid over wie er naast Alonso mocht racen, is Jenson Button dus als tweede rijder uit de bus gekomen. Kevin Magnussen zal Stoffel Vandoorne vervangen als reserverijder.

“Deel mogen uitmaken van het nieuwe McLaren-Honda is een unieke kans,” aldus Button. “Ik ben dus ook zeer verheugd dat ik gevraagd ben om mijn steentje bij te dragen. Ik sta werkelijk te trappelen.”

“Ik ben ook blij voor Kevin dat hij deel blijft uitmaken van het team. Hij is een zeer snelle rijder en een leuke jongen.”

“Ik kijk er ook naar uit om samen te werken met Honda. Ik heb van 2003 tot 2008 ook al met een formule 1-wagen met hun motor mogen rijden. Ik heb enorm veel respect en bewondering voor hen. Ik beloof dan ook dat ik honderd procent mijn best zal doen om hun partnership met McLaren tot een succes te maken.”

“Last but not least kijk ik er ook erg naar uit om zo’n snelle en ervaren rijder als Fernando naast mij te hebben als teammaat. Ik ben er van overtuigd dat we zeer goed zullen kunnen samenwerken.”

Ron Dennis laat weten dat de kans om met twee wereldkampioenen te kunnen werken er één was die hij niet kon laten liggen. Al denken de meeste critici vast dat de beslissing toch niet zo makkelijk geweest is aangezien ze zo lang op zich heeft laten wachten.

“Fernando en Jenson hebben samen juist 500 gp’s gereden, daarvan hebben ze er ook 47 gewonnen.” aldus Dennis. “Ik kan gerust zeggen dat we daardoor de veruit beste line-up hebben van alle formule 1-teams.”

“Ik wil ook Kevin bedanken, die dit jaar goed werk heeft geleverd en nog steeds deel zal uitmaken van het team. Hij is onze testrijder en onze reserverijder. Hij blijft dan ook een uitermate geschikte kandidaat in de toekomst.”
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:33:”mclaren_headline_rijders_2015.png”;}
Na de vele speculaties is het nu officieel: Jenson Button zal samen met Fernando Alonso voor McLaren-Honda rijden in 2015. Dat maakte McLaren vandaag bekend tijdens een persconferentie.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print