Officieel: Audi heeft een deel van Sauber Motorsport gekocht

Audi Sport
Audi Sport

Vanaf 2026 zal Audi met haar eigen fabrieksteam aan de Formule 1 deelnemen. Voorafgaand daaraan zet Audi echter al de eerste stappen, zo heeft Sauber officieel laten weten dat Audi al een minderheidsbelang heeft genomen.

Uit het statement valt af te leiden dat Audi sinds januari een minderheidsbelang in de Sauber Groep heeft genomen. Eerder raakte al in oktober bekend dat Audi zou gaan samenwerken met Sauber, het huidige Alfa Romeo F1 team, om vervolgens in 2026 volledig onder eigen naam deel te nemen.

Andreas Seidl zal als nieuwe CEO van de Sauber Groep de stapsgewijze overgang van naar het Audi F1 team in goede banen moeten leiden. Tot 2025 zal het team met Ferrari-motoren blijven racen. Audi is ondertussen al volop begonnen met het uitbouwen van haar faciliteiten voor het ontwikkelen van haar eigen motor. Alessandro Alunni Bravi is de nieuwe ’team vertegenwoordiger’ die tijdens de raceweekends ook de rol van ’teambaas’ op zich zal nemen. opnieuw voor de Zwitserse renstal. Ondanks het verlies van teambaas Frederic Vasseur zal het doel zijn om nog hoger te eindigen dan vorig seizoen.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print