Officieel: Daniil Kvyat en Pierre Gasly bevestigd bij Toro Rosso

Nadat Alex Albon officieel werd bevestigd bij Red Bull voor 2020 volgde meteen ook de aankondiging dat Daniil Kvyat en Pierre Gasly ook volgend jaar voor Toro Rosso zullen racen.


Pierre Gasly en Alex Albon wisselden halverwege het seizoen van team. Na een indrukwekkend F1-debuut bij Toro Rosso mocht Albon halverwege het seizoen de teleurstellende Gasly bij Red Bull vervangen.

Albon presteerde ook bij Red Bull op een zeer hoog niveau en zag dat beloond met een contractverlenging. Het zorgde er meteen voor dat Pierre Gasly en Daniil Kvyat volgend jaar gewoon voor Toro Rosso zullen blijven racen.

“Ik ben verheugd te kunnen aankondigen dat Pierre en Daniil ook volgend jaar voor ons racen,” aldus Franz Tost, de teambaas van Toro Rosso.

“Ze hebben allebei een goede performance getoond en ze hebben tijdens hun jaren in de F1 bewezen dat ze erg competitief zijn, het potentieel van een F1-bolide kunnen benutten alsook waardevolle feedback kunnen geven over verbeteringen.”

“Dit jonge raceduo, hopelijk gecombineerd met een competitieve wagen, zal hopelijk tot een succesvol seizoen 2020 leiden. Ik kijk er alvast naar uit om onze samenwerking veder te zetten.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022