Officieel: Esteban Ocon rijdt in 2017 bij Force India

Force India heeft vandaag bevestigd dat Esteban Ocon volgend seizoen voor de renstal zal rijden.

Esteban Ocon zal bij Force India Nico Hulkenberg vervangen, die de overstap naar Renault maakt. Ocon zal samen met Sergio Perez het rijdersduo bij Force India vormen. Daarmee is opnieuw een stukje van de rijderspuzzel voor het F1-seizoen 2017 gelegd.

Ocon rijdt momenteel voor het Manor F1 team, waar hij halverwege het seizoen de vervanger van Rio Haryanto werd. Na amper een half seizoen in de Formule 1 mag de GP3-kampioen van 2015 dus al meteen de overstap van een team in de achterhoede naar een team in de subtop maken. Uiteraard is Ocon daar zeer blij mee.

“Ik ben zeer blij dat ik het Sahara Force India team mag vervoegen. Ik ken het team redelijk goed omdat ik er vorig jaar reeds testrijder bij was. Ik kijk er echt naar uit om opnieuw samen met iedereen in de fabriek in Silverstone te werken,” zegt Ocon in een reactie op zijn bevestiging als racepiloot bij Force India.

“Ik ben nog relatief nieuw in de Formule 1, aangezien ik nog maar een half seizoen bij Manor Racing heb gereden. Ik heb echter waardevolle ervaring opgedaan en ik voel me klaar voor deze kans bij Force India.”
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:28:”ocon_forceindia_headline.jpg”;}
Force India heeft bevestigd dat Esteban Ocon volgend seizoen voor de renstal zal rijden.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed