Officieel: Ferrari verlengt contract Charles Leclerc tot eind 2024

Ferrari heeft het contract van Charles Leclerc met drie jaar verlengd. De Monegask zal daardoor minstens tot eind 2024 voor Ferrari rijden.


Leclerc debuteerde in 2018 bij het Sauber F1 team maar maakte toen al deel uit van de Ferrari Driver Academy, het talentenprogramma voor jonger rijders van Ferrari.

Na een indrukwekkend debuutseizoen bij de Zwitserse renstal mocht Leclerc meteen de overstap naar Ferrari maken. Tijdens zijn eerste seizoen bij Ferrari reed hij zich in de kijker door meteen een serieuze uitdager voor Vettel te zijn.

De Monegask slaagde er tijdens zijn eerste seizoen bij Ferrari meteen in om twee overwinningen en maar liefst zeven poleposities te behalen. Leclerc slaagde er daarnaast ook in om vierde te eindigen in het kampioenschap en zo Sebastian Vettel achter zich te laten.

Leclerc wordt algemeen beschouwd als een toekomstig F1-kampioen en een toptalent dat samen met Max Verstappen de komende jaren voor nog veel spektakel in de Formule 1 zal zorgen.


a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:47:”leclerc_contractverlenging_ferrari_headline.png”;}
Ferrari heeft het contract van Charles Leclerc met drie jaar verlengd. De Monegask zal daardoor minstens tot eind 2024 voor Ferrari rijden.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print