Officieel: Gutierrez vervolledigt Sauber line-up

Afgelopen nacht bevestigde Sauber dat de Mexicaan Esteban Gutierrez ook volgend seizoen deel uitmaakt van het Zwitserse F1-team.
image
Er waren lange tijd twijfels over het kunnen van de jonge Mexicaan, maar de laatste races heeft hij zich tegenover het team voldoende bewezen om zijn zitje voor 2014 veilig te stellen. Gutierrez pakte dan wel enkel in japan zes punten, toch eindigde hij als beste rookie.

De contractverlenging voor Gutierrez betekent ook meteen dat de Rus Sergei Sirotkin zijn debuut in de Formule 1 nog met minstens één jaar uitgesteld ziet. Sirotkin wordt in 2014 echter wel testrijder bij Sauber.

Teambaas Monisha Kaltenborn: “We zijn zeer tevreden dat we Esteban nog langer kunnen houden, want we vinden hem een uiterst getalenteerde rijder. Hij heeft tijdens het voorbije seizoen aan de lijve ondervonden hoe zwaar een debutant het wel kan hebben in de Formule 1. Toch kon hij voldoende progressie maken tijdens het seizoen, zowel tijdens de kwalificatie als tijdens de races. Hij eindigde dan ook als beste nieuweling. Ik ben er van overtuigd dat hij het team volgend jaar nog aan betere resultaten zal kunnen helpen, dankzij zijn ervaring die hij afgelopen jaar heeft opgedaan, maar ook omdat hij het team ondertussen al goed kent.”

Na de bevestiging van Gutierrez blijven er dus nog drie zitjes over voor volgend seizoen. Enkel Jules Bianchi is al zeker van zijn plaats bij Marussia. Bij Caterham kwam nog geen enkele bevestiging naar buiten.
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:22:”gutierrez_headline.JPG”;}
Afgelopen nacht bevestigde Sauber dat de Mexicaan Esteban Gutierrez ook volgend seizoen deel uitmaakt van het Zwitserse F1-team.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print