Officieel: Jérôme D’Ambrosio heeft F1-zitje bij Virgin

Jaren heeft het geduurd maar eindelijk is het zover, België heeft opnieuw een F1-piloot die races zal rijden.
Jérôme D’Ambrosio is bevestigd bij Virgin Racing. Onze landgenoot zal er samen met Timo Glock het rijdersduo vormen.

D’Ambrosio heeft een contract voor één seizoen. Voor het eerst in 17 jaar zal er sinds Philippe Adams een Belg aan de start van een F1-race verschijnen.

De voorbije maanden was er heel wat speculatie rondom het mogelijk zitje voor D’Ambrosio. Hij maakte indruk op Virgin tijdens de vrijdagtestsessies alsook de Young Driver Tests in Abu Dhabi.

Toch leek het nog even mis te gaan toen ondermeer ook de Nederlander Guido Van der Garde op een zitje bij Virgin aasde. Gelukkig voor ons heeft Jérôme D’Ambrosio zich toch weten te verzekeren van zijn F1-zitje voor volgend seizoen.

Teambaas John Booth is alvast verheugd met de komst van D’Ambrosio.

“We volgen Jérôme al een tijdje op onze radar als een rijder die we zeker moesten overwegen voor een racezitje in 2011. We volgden zijn vooruitgang in de GP2 van nabij en toen we hem in onze auto plaatsten voor de laatste vier Grote Prijzen en de test in Abu Dhabi overtrof hij zelfs onze verwachtingen. Naast zijn vaardigheden achter het stuur van een Formule 1-auto is het ook gewoon een leuke jonge kerel, een plezier om in de buurt te hebben.”

Ook Jerome D’Ambrosio zelf is uiteraard erg tevreden met de bekendmaking van zijn F1-zitje bij Virgin.

“Ik ben verheugd dat ik mijn doel heb bereikt: een zitje in de Formule 1 bij Marussia Virgin Racing. Dat is precies wat ik had gehoopt toen ik in september bij het team aankwam. Ik moest een harde test doorstaan want er was veel concurrentie, maar ik schoot meteen goed op met het team en voelde mij thuis.”

13 maart 2011 zal alvast een speciale dag worden voor zowel D’Ambrosio als België want dan vindt de openingsrace van het nieuwe F1-seizoen 2011 plaats in Bahrein.
a:1:{s:9:”file_name”;s:13:”dambrosio.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:1:{s:9:”file_name”;s:30:”dambrosio_virgin_620_260_1.jpg”;}
Jerome D’Ambrosio heeft eindelijk zekerheid over zijn F1-zitje bij Virgin. D’Ambrosio is meteen de eerste Belg in 17 jaar die in de F1 zal racen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen