Officieel: Kvyat rijdt ook in 2017 voor Toro Rosso

Toro Rosso heeft vandaag bevestigd dat Daniil Kvyat ook volgend jaar voor de renstal zal rijden.

Nadat Kvyat in 2015 een seizoen voor Toro Rosso had gereden kreeg de Rus promotie en mocht hij het huidige seizoen bij Red Bull Racing aanvatten. Daar vormde hij samen met Daniel Ricciardo het rijdersduo.

Kvyat begon het seizoen echter wisselvallig en na enkele teleurstellende resultaten en incidenten werd Kvyat opnieuw naar zusterteam Toro Rosso verwezen. Max Verstappen werd tegelijkertijd gepromoveerd naar Red Bull racing, waarbij de Nederlander in Spanje meteen zijn eerste F1-race won.

Het zag er voor Daniill Kvyat lange tijd naar uit dat hij eind dit seizoen ook bij Toro Rosso plaats zou moeten maken. Daardoor zou de F1-carrière van Kvyat meteen ook vroegtijdig tot een einde zijn gekomen.

Toro Rosso kondigde vandaag echter aan dat het ook volgend jaar doorgaat met Kvyat. Kvyat zal samen met Carlos Sainz Jr. het rijdersduo blijven vormen. Uiteraard is Kvyat erg blij dat hij ook volgend jaar voor Toro Rosso zal rijden.

“Dit is fantastisch nieuws! Ik wil Red Bull, Dr. Marko en het team bedanken voor de steun en het vertrouwen dat ze in mij getoond hebben sinds ik opnieuw voor het team rijd. Ik ben zeer blij dat ik bij het team kan blijven dat voor mij als een thuis aanvoelt,” zegt Kvyat in een reactie op de aankondiging. “Ik kijk er echt naar uit om in 2017 samen hard te blijven werken.”
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:28:”kvyat_tororosso_headline.jpg”;}
Toro Rosso heeft vandaag bevestigd dat Daniil Kvyat ook volgend jaar voor de renstal zal rijden.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022