Officieel: Miami is nieuwe race op F1-kalender 2022

F1
F1

De Formule 1 heeft bevestigd dat er met Miami volgend jaar een nieuwe race op de F1-kalender komt. Voorlopig is nog niet duidelijk de F1-kalender in 2022 daardoor ook verder uitgebreid zal worden of dat er een andere race zal wegvallen.

Er waren al langer plannen om een F1-race in Miami te organiseren maar de stad en organisatoren kregen af te rekenen met enkele obstakels die nu duidelijk uit de weg zijn geruimd. Er is immers sprake van een tienjarige overeenkomst om in Miami een F1-race te organiseren, te beginnen in 2022.

Daarmee zal er volgend jaar voor het eerst sinds 1959 een F1-race in Miami plaatsvinden. Daarmee zullen er volgend jaar twee races in de Verenigde Staten van Amerika plaatsvinden, ook de F1-race in Austin blijft immers gewoon op de kalender staan.

De F1-race in Miami zal plaatsvinden op een 5,41 kilometer lang circuit ter hoogte van het Hard Rock Stadion in Miami Gardens, de thuis van het Miami Dolphins NFL-team. Het circuit telt 19 bochten, drie lange rechte stukken en ook drie potentiële DRS-zondes. Er zal een topsnelheid van vermoedleijk 320 km/u gehaald worden.

Voorlopig is er nog geen exacte datum gekend waarop de eerste F1-race in Miami zal plaatsvinden.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022