Officieel: Mugello wordt de eerste F1-race met fans in de tribunes

De organisatie van de GP van Toscane laat weten dat de race op het circuit van Mugello de eerste race van het F1-seizoen 2020 zal worden die met publiek wordt verreden.


Binnen een week vindt op het legendarische circuit van Monza de GP van Italië plaats maar op 13 september wordt meteen al een tweede race in Italië verreden: de GP van Toscane. Die GP van Toscane zal om verschillende redenen een speciale race zijn.

Zo zal er op 13 september voor de eerste keer dit seizoen een F1-race georganiseerd worden waarbij er publiek aanwezig zal zijn, zo bevestigde de organisatie vandaag. Er zullen welgeteld 2 880 fans toegelaten worden op het circuit.

“Tijdens de drie dagen durende Grand Prix kunnen 2880 toeschouwers het evenement elke dag bijwonen. 1000 toeschouwers op de centrale tribune en 1000 toeschouwers op Materassi-tribune. Leden van de Scuderia Ferrari Club zullen een privé-locatie krijgen op de Tribuna 58 met 880 beschikbare tickets.”

De GP van Toscane is ook bijzonder omdat het de 1000ste F1-race voor Ferrari zal zijn. Ferrari is eigenaar van het circuit van Mugello en daardoor kunnen ze hun eigen fans laten ‘meegenieten’ van die 1 000 ste F1-race.

Het is echter maar de vraag of de fans van Ferrari daadwerkelijk zullen genieten van de race. Het F1-team van de Italiaanse constructeur beleeft immers een zeer moeilijk periode in de Formule 1.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print