Officieel: tweede oefensessie GP van Las Vegas uitgesteld

Red Bull Racing
Red Bull Racing

De wedstrijdleiding van de GP van Las Vegas heeft meegedeeld dat de tweede oefensessie wordt uitgesteld. Het uitstel was te verwachten gezien het incident met het losgekomen putdeksel tijdens de eerste oefensessie.

Loskomende putdeksels en stratencircuits, de Formule 1 ondervindt er wel vaker problemen mee en daarom is des te opmerkelijker dat uitgerekend tijdens de GP van Las Vegas, een race die door de Formule 1 zelf wordt georganiseerd, er opnieuw problemen zijn. Wat het des te pijnlijker maakt is dat er ongelooflijke investeringen en veel geld gemoeid zijn met de race in Las Vegas en dat dit uiteraard niet goed is voor het imago van de Formule 1.

Feit is wel dat de veiligheid van de rijders en het publiek voorop komen en daarom heeft de wedstrijdleiding al ruim op voorhand laten weten dat de tweede oefensessie uitgesteld worden. Er zijn immers nog volop controles en werkzaamheden bezig op het circuit: Livestream: Volg live het F1-circuit van Las Vegas.

Aangezien de teams en rijders tijdens de eerste oefensessie amper konden rijder is de kans groot dat de tweede of derde oefensessie verlengd wordt zodat er verloren tijd goedgemaakt kan worden. Zeker gezien de lage temperaturen en het feit dat het een volledig nieuw circuit is, is het belangrijk voor de rijders om voldoende ronden te kunnen rijden.

Update:
Als de werkzaamheden aan het circuit succesvol afgerond worden dan zal de tweede oefensessie om 2u lokale tijd, 11u Belgische tijd van start gaan. De tweede oefensessie zal ook dertig minuten langer duren.

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023