Officieel: Virgin sponsort Brawn GP en wil F1 van ‘groene’ brandstof voorzien

Deze ochtend vond er in de paddock van de GP van Australië een persconferentie plaats waarbij Brawn GP en Virgin hun samenwerking aankondigden. Een verrassing is het niet, aangezien de geruchten al enkele dagen de ronde deden dat Richard Branson naar Australië zou afzakken voor de bekendmaking.

Virginbaas Richard Branson werd enkele weken geleden nog samen met Carlos Slim als één van de mogelijke overnamekandidaten voor het Honda F1 team genoemd. Uiteindelijk nam Ross Brawn de renstal over, maar blijkbaar was er toch al enige interesse bij Richard Branson en Virgin. Het gezegde “Waar rook is, is vuur” heeft zich eens te meer bewezen.

“Ik ben zeer verheugd dat ik hier vandaag ben,” aldus Richard Branson. “Enkele weken geleden zei ik nog dat er twee voorwaarden moesten vervuld worden vooralleer we ons zouden engageren voor een F1-avontuur. Één van die vereisten was dat de formule 1 goedkoper zou worden. Het was gewoon veel te duur om nieuwe deelnemers te verkrijgen. De andere voorwaarde was dat de Formule 1 het speerpunt zou zijn in de zoektocht naar een veel minder vervuilende brandstof.”

Twee voorwaarden die volgens Richard Branson vervuld zijn. Richard Branson en Virgin willen immers naast de sponsoring van het Brawn GP team een nog belangrijkere rol gaan spelen in de formule 1. Richard Branson wil via zijn dochteronderneming Gevo de formule 1 voorzien van een nieuwe en minder vervuilende brandstof, een zogenaamde ‘groene brandstof’.

“We hebben een redelijke som geld geïnvesteerd in Gevo. Al de winsten die we maken met onze vervuilende ondernemingen, vliegtuigmaatschappijen en spoorwegmaatschappijen, investeren we om een ‘propere’ brandstof te verkrijgen,” aldus Richard Branson. “Één van de taken van Gevo is om na te gaan of ze een minder vervuilende brandstof voor de formule 1 kunnen bewerkstelligen, een brandstof die we misschien ‘Virgin Fuel’ kunnen noemen.”

Richard Branson en Virgin zien het overduidelijk groots. Er zouden immers al gesprekken worden aangeknoopt met de formule 1 en autoconstructeurs om na te gaan of hun brandstof vanaf 2010 kan gebruikt worden in ondermeer de formule 1. Dit zoud de formule 1 meteen ook een groener imago moeten geven.

De logo’s van Virgin zullen meteen al tijdens de GP van Australië te zien zijn op de wagens van Brawn GP.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023