Ondanks corona hoopt Monza nog steeds op F1-race met publiek

In Monza hebben ze de hoop op een GP van Italië met publiek nog niet opgegeven. Op een tweede race op het circuit van Mugello moeten we waarschijnlijk niet meer rekenen. Dat staat te lezen bij ‘Motorsport-Total.’


De kalender voor het nieuwe F1-seizoen bevat voorlopig al acht races in Europa over een periode van tien weken. De laatste race in het rijtje is de GP van Italië in Monza op zes september en de organisatoren blijven hopen op een race met publiek, dat laat de Secretaris Generaal van de Italiaanse Automobielfederatie (ACI), Marco Ferrari, weten.

“De voorzitter van ACI, Sticchi Damiani, heeft eenduidig gezegd dat wij niet geïnteresseerd zijn in een race achter gesloten deuren.”

De GP van Italië staat al jaren onder druk en de opbrengsten van de ticketverkoop zijn van levensbelang voor de organisatoren.

“Onze voorzitter is een optimist,” gaat Ferrari verder. “Hij beseft wel dat het moeilijk zal worden maar een race zonder publiek verliest veel van haar charmes, zeker in Monza.”

Als voorbeeld haalt Ferrari het speciale podium aan in Monza of “misschien wel het mooiste van de hele Formule 1,” zoals hij het zelf omschrijft. Het lijkt onwaarschijnlijk dat we dit jaar beelden zullen zien van samengetroepte tifosi onder het speciale podium om samen met de rijders te vieren.

Ferrari komt ook terug op het gerucht van een tweede race in Italië op het circuit van Mugello maar hij acht de kans klein dat dat voor dit jaar zal zijn maar hij geeft toe dat er onderhandelingen lopen.

“Het gaat om het garanderen van een bepaald aantal races in Europa,” aldus de Italiaan.

Hij laat ook vallen dat er een probleem dreigde te ontstaan om naar Silverstone te reizen en dat de F1 om die reden de mogelijkheden aan het aftasten was om een tweede race in Italië te organiseren.

“Maar ik denk dat nu er een dubbele Grand Prix op Silverstone is, dat de interesse in verdere dubbele races in één land waarschijnlijk zal afnemen,” besluit Ferrari.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner