“Ondergang van Marussia en Caterham heeft ook ons F1-team getroffen”

Volgens Force India is de ondergang van Marussia en Caterham er mee verantwoordelijk voor dat de renstal de eerste twee wintertests mist.

Force India presenteerde als eerste haar nieuwe livery tijdens een speciaal event in Mexico. Op de nieuwe wagen zelf is het echter nog steeds wachten. Force India mist zelfs de eerste twee wintertests en het is zelfs niet helemaal zeker dat het de laatste wintertest zelfs haalt.

Bob Fernley, de teambaas van Force India, laat nu verstaan dat de ondergang van de twee ‘kleintjes’ uit de Formule 1, verantwoordelijk zijn voor heel wat problemen die Force India nu heeft. Vorige week gebruikte Force India in een reactie hierop haar veto tegen de plannen van Manor om met de F1-bolide van Marussia uit 2014 dit jaar aan de start te verschijnen.

“Zoals jullie weten zijn we onlangs beginnen werken in de windtunnel van Toyota in Keulen,” zei Fernley tegenover Press Association. “Bij Toyota hadden ze echter een overeenkomst met Caterham en tot hun problemen met Caterham waren opgelost konden wij niet bij hen intrekken met ons contract. We moesten wachten tot december om een ‘go’ te krijgen. We lagen dus al achter op ons schema nog voor we goed en wel begonnen waren.”

“Bovendien ondervonden we ook heel wat problemen met enkele van onze leveranciers omdat ze erg hard getroffen werden door de problemen bij Marussia en Caterham. Ze wensten op voorhand betaald te worden, wat onze kaspositie in de problemen bracht, al heb ik wel begrip voor onze leveranciers. Ik zou juist hetzelfde doen indien mijn financiële positie zo sterk geraakt zou zijn. Het heeft ons echter niet geholpen waardoor we op vele vlakken vertraging hebben opgelopen,” besluit de teambaas van Force India.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023