Onderzoek naar Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff voor handel met voorkennis in aandelen Aston Martin

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het onderzoek naar Toto Wolff draait rond de aankoop van Aston Martin-aandelen door de Mercedes-motorsportbaas in april 2020. Die zou mogelijk met voorkennis hebben plaatsgevonden en dat is uiteraard verboden.

Door de transactie van in april 2020 slaagde Toto Wolff erin om een belang van net iets minder dan 5 procent op te bouwen in Aston Martin. De Britse fabrikant van sportwagens wordt gecontroleerd door de Canadese miljardair Lawrence Stroll, die dan weer een goede vriend is van Toto Wolff.

Het belang van Wolff werd later herleid naar 0,95 procent toen het bedrijf rechten uitgaf maar volgens het Canadese ‘Journal de Montreal’ begon de Duitse toezichthouder een onderzoek naar de transacties nadat er een vermoeden was van voorkennis.

Toto Wolff investeerde zo’n 36 miljoen dollar in Aston Martin maar zijn investering legde hem geen windeieren. Enkele maanden later raakte bekend dat Mercedes haar belang in Aston Martin vergrootte. De aandelen van Aston Martin stegen tussen april 2020, het moment waarop Toto Wolff investeerde, en nu meer dan ooit 60 procent!

Grote vraag is nu echter of Toto Wolff daadwerkelijk met voorkennis handelde of niet. De Duitse toezichthouder heeft de zaak alvast ook overgedragen aan de Britse toezichthouder want de transactie vond via de Londense beurs plaats.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print