Ongelooflijke batterijthriller tijdens Formule E-race in Mexico

De Mexicaanse ePrix, de vierde race van het Formule E-seizoen, is uitgedraaid op een ongeziene batterijthriller van formaat. Lucas di Grassi won uiteindelijk door in de allerlaatste bocht Pascal Wehrlein te passeren die zonder energie kwam te zitten.


De Formule E toonde afgelopen nacht in Mexico waarom ze op korte termijn zoveel aan populariteit weet te winnen. De elektrische tegenhanger van de Formule 1, waarin ook heel wat voormalig F1-piloten meerijden, liet ons opnieuw genieten van een spektakelrace waarin het letterlijk tot aan de finish spannend was.

Bij de start kwam Pascal Wehrlein van op de polepositie goed weg en schoof Oliver Rowland op naar de tweede plaats. Onze landgenoot Jerome d’Ambrosio kende eveneens een goede start en kon meteen opschuiven naar de tiende plaats, het begin van een mooie inhaalrace.

Al na enkele ronden werd de race na een serieuze crash door de wedstrijdleiding stilgelegd. Nelson Piquet jr. reed achteraan in op Jean-Eric Vergne en raakte vervolgens ook Alexander Sims. Op de baan lagen heel wat brokstukken verspreid die opgekuist moesten worden en ook Piquet jr. zijn zwaar gehavende bolide moest weggetakeld worden.


Bij de herstart behield Wehrlein de leiding en na een foutje van Rowland kwam Lucas di Grassi in tweede positie te liggen. Van daaruit zette hij druk op Wehrlein en heel de top zes kon vervolgens aansluiten.

Het was de voorbode van een enorm spannend slot van de race. Bijna al de rijders kwamen zonder energie te zitten omdat de batterijen leeg geraakten. In een chaotisch slot van de race vielen de monden van de Mexicaanse supporters dan ook letterlijk open toen in de allerlaatste bocht Lucas di Grassi alsnog Pascal Wehrlein passeerde en met de zege aan de haal ging.


De batterij van Wherlein zijn Formule E-bolide was volledig leeg en de Duitser verloor zo dus de strijd om de overwinning. Wehrlein kreeg vervolgens ook nog een tijdstraf omdat hij een chicane had afgesneden en finishte daardoor uiteindelijk pas als zesde.

Onze landgenoot Jerome d’Ambrosio finishte na een indrukwekkende inhaalrace als vierde en grijpt zo de leiding in het Formule E-kampioenschap. Stoffel Vandoorne eindigde de race als achttiende.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023