Ontevreden Alfa Romeo komt met statement over GP van België

Alfa Romeo Racing
Alfa Romeo Racing

Net als verschillende rijders, maar vooral ook heel wat F1-fans, is ook Alfa Romeo niet tevreden met de gang van zaken tijdens het voorbije raceweekend. De renstal laat in een statement weten dat het niet akkoord is met de manier waarop de GP van België is afgehandeld.

Alfa Romeo is het er mee eens dat de omstandigheden niet geschikt waren om met F1-bolides te racen, maar het is het niet eens met de beslissing om enkele ronden achter de safety car te rijden zodat er officieel sprake was van een ‘race’ en zodat er toch punten konden toegekend worden.

“De beslissing om onder deze omstandigheden niet te racen was de juiste, dit in het belang van de veiligheid van de rijders, de marshalls en de toeschouwers zelfs,” zo luidt het in het statement van het team.

“De situatie had men echter anders moeten aanpakken door niet de ‘race’ te hebben die we gisteren zagen. Dit resultaat doet ons allemaal pijn, in het bijzonder de fans van de sport die gisteren niet de show kregen te zien waarvoor ze kwamen.”

“We hopen dat er gisteren lessen geleerd zijn die er voor zorgen dat we in de toekomst beter met zo’n situatie omgaan en die er voor zorgt dat de supporters van onze sport in een positie geplaatst worden die ze verdienen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021