“Onverantwoord wat Leclerc deed, dat had veel erger kunnen aflopen”

Volgens Mika Hakkinen was het onverantwoord dat Ferrari Charles Leclerc liet doorrijden met een ernstig beschadigde voorvleugel en is de F1 mogelijk aan een drama ontsnapt.


“Volgens mij had hij onmiddellijk een pitstop moeten maken aangezien het geen zin heeft om met een ernstig beschadigde voorvleugel die over de grond sleept te racen,” aldus de tweevoudig F1-kampioen in zijn column voor ‘Unibet’.

“Je compromitteert de performance, beschadigt je banden en brengt jezelf en anderen in gevaar. Het is enorm belangrijk om tegen hoge snelheid je voorvleugel niet te verliezen.”

“Herinner je dat in 1944 een beschadigde voorvleugel het fatale ongeluk van Roland Ratzenberger in San Marino veroorzaakte.”

Op een bepaald moment brak een deel van de voorvleugel van Leclerc zijn Ferrari af en kwam dat terecht op Hamilton zijn Mercedes. De rechterspiegel van Hamilton zijn F1-bolide ging daarbij stuk en de Brit deed uitvoerig zijn beklag over de boordradio.

Volgens Mika Hakkinen was het dan ook onverantwoord dat Leclerc met zijn beschadigde voorvleugel bleef rondrijden.

“Ik denk dat we geluk gehad hebben toen de endplate van Charles zijn voorvleugel eraf kwam en enkel Hamilton zijn voorvleugel beschadigde. Alleen zijn rechterspiegel ging stuk,” aldus Hamilton.

“Dit had veel erger kunnen aflopen. Het herinnert er ons aan waarom de Halo zo’n geweldige innovatie is op het vlak van veiligheid.”

Charles Leclerc kreeg voor het blijven rijden een tijdstraf van tien seconden en Ferrari een geldboete van 25 000 dollar.

“Ik neem Charles niets kwalijk omdat hij bleef doorgaan. Hij zei dat hij geen slecht gevoel in de wagen had maar hij kon van in zijn cockpit niet zien hoe beschadigd zijn voorvleugel was,” aldus Hakkinen.

“Het management van Ferrari moest dat echter zien en het is dan ook geen verrassing dat de FIA na afloop van de race een straf toekende.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022