“Onze F1-bolide is even traag als tijdens eerste race in Melbourne”

Volgens Haas F1-teambaas Guenther Steiner heeft zijn team met haar F1-bolide niets van vooruitgang geboekt.


Meteen van bij haar F1-debuut maakte het Haas F1 team serieus indruk door sterk te presteren. Het huidige seizoen is echter een teleurstelling voor de Amerikaanse renstal.

Het Haas F1 team staat momenteel met 26 punten voorlaatste in de wk-tussenstand. De oorzaak van die teleurstellende prestatie valt toe te schrijven aan problemen met het goed laten functioneren van de banden.

“Momenteel zijn de banden ons probleem,” aldus Steiner tegenover ‘Motorsport.com’. “Sinds twee of drie races hebben we daar meer duidelijkheid over.”

“Je rijdt buiten met nieuwe banden, die banden presteren gedurende twee ronden erg goed maar vervolgens gaat de temperatuur naar beneden en presteren de banden ook niet goed meer.”

“Het terugvallen van de prestaties bedraagt niet één of twee tienden, de terugval kan een seconde zijn. We bevinden ons zo op de limiet dat we niet weten waar we ons bevinden.”

“We zullen proberen om zo snel mogelijk met oplossingen te komen om te zien of het beter kan. Ik denk dat we het probleem begrijpen maar ik weet niet of we dit jaar nog een oplossing zullen hebben.”

De Haas F1-bolide blijft daarmee dus problemen ondervinden. In die mate zelfs dat Guenther Steiner meent dat het Haas F1 team sinds de eerste race in Australië geen vooruitgang heeft geboekt.

Dat is gebleken nadat Kevin Magnussen de voorbije races met een nieuwe specificatie van de wagen afwerkte terwijl Grosjean terugkeerde naar de specificatie van de eerste race in Melbourne.

“Terugkeren naar de specificatie uit Melbourne heeft ons onze problemen veel beter doen begrijpen en we hebben ook een duidelijker beeld van waar we ons bevinden,” aldus Steiner.

“De Melbourne-specificatie is zo goed als de huidige. We weten wat dat betekent: we hebben geen enkele progressie geboekt terwijl de anderen dat wel deden.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022