“Onze resultaten zijn het antwoord op de discussie over kosten in de F1”

Bij het Williams F1 team zijn ze van mening dat hun resultaten van het voorbije seizoen een mooi antwoord zijn op de discussie die er momenteel is over de kosten in de Formule 1.

Het mag gezegd worden de transformatie van Williams van het seizoen 2013 naar 2014 is opmerkelijk te noemen. In 2013 verkeerde de renstal nog in volle crisis, vandaag de dag behoren ze tot de top in de Formule 1.

Williams eindigde het seizoen als derde en was ondanks het gebrek aan een overwinning wel de renstal die Mercedes af en toe kon uitdagen. Bij Williams beweren ze dan ook dat ze het perfecte antwoord gegeven op heel de discussie over kosten in de Formule 1.

De renstal heeft immers bewezen dat je ook met een veel kleiner budget succesvol kan zijn in de Formule 1.

“Voor ons is het een geweldig resultaat, zeker als je bekijkt waar we ons vorig seizoen bevonden. Het is zeker fantastisch als je het vergelijkt met Ferrari, dat een budget heeft dat twee keer zo groot is als dat van ons,” aldus Claire Williams. “Dat is zo’n geweldig resultaat en volgens mij zegt dat alles wat we moeten zeggen over de gesprekken die momenteel gaande zijn.”

“De Formule 1 is nu eenmaal wat ze is, we zitten lang genoeg in de sport om dat te weten,” was het antwoord van Claire Williams over haar mening en de drie kleinere teams die hun eisen stellen met betrekking tot de kostencontrole in de Formule 1.

Claire Williams is het ook niet eens met de commentaar van Ron Dennis van McLaren die stelt dat een team dat niet tot een constructeur behoort momenteel de strijd niet kan aangaan voor de wereldtitel.

“We beschikken met Mercedes over een uitstekende motorleverancier en we hebben gelukkig een enorm goede relatie met hen. Maar indien een motorleverancier bij ons binnen stapt en met ons wil praten, waarom zouden we dat dan niet doen? Maar ik weet ook dat er recent in de pers commentaren zijn geweest dat je niet kan overleven zonder de steun van een constructeur maar dat is helemaal niet juist. We hebben heel wat jaren overleefd, eigenlijk zelfs heel onze periode in de Formule 1, en dat zonder dat een constructeur achter ons stond. Ik zie dan ook geen enkele reden waarom we dat niet zouden kunnen blijven doen,” besluit Claire Williams.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print