Onzekerheid over deelname van nieuw F1-team Haas aan F1-seizoen 2015

Vrijdag raakte bekend dat Gene Haas toestemming had gekregen van de FIA om met een nieuw F1-team deel te nemen aan het F1-seizoen 2015. Toch is het nog niet helemaal zeker dat Haas ook aan de start zal verschijnen van het seizoen 2015.
image
De FIA startte enkele maanden geleden een zoektocht naar een nieuwe F1-team en het lijkt dat nu ook te hebben gevonden met Gene Haas die een renstal aan de start van de Formule 1 wil laten verschijnen. Haas kreeg toestemming voor het seizoen 2015, maar het is hoogst onzeker dat de renstal ook dan al aan de start zal verschijnen.

Haas liet vrijdag in een reactie op de goedkeuring door de FIA reeds weten dat er nog maar een eerste stap was gezet en dat de grootste uitdaging nog moest volgen: bolides op de startgrid krijgen.

En dat lijkt inderdaad het moeilijkste te gaan worden want tijdens een persconferentie liet Haas verstaan dat een beslissing over een eventuele deelname aan het F1-seizoen 2015 pas in de loop van de komende vier weken zal genomen worden.

Er zijn nog enkele belangrijke knopen die doorgehakt moeten worden. Zo moet het team nog bepalen waar haar thuisbasis zal liggen. Haas mag dan wel een Amerikaans team zijn, toch zal het omwille van organisatorische en logistieke redenen een thuisbasis in Europa nodig hebben. Daarbij wordt blijkbaar in eerste instantie aan Duitsland en Italië gedacht. Ook zal er nog een motorleverancier aangeduid moeten worden.

Haas kreeg meteen ook al een kritische opmerking te verwerken. Zo werd de vergelijking gemaakt met USF1, eveneens een Amerikaans project dat een F1-team op de startgrid wou laten verschijnen.

Haas had echter een gevat antwoord klaar: “We zijn het meest geavanceerde land ter wereld en ik zie dan ook geen enkele reden waarom we hierin niet zouden slagen,” aldus Gene Haas. “We zullen ons geld op ene verstandige manier besteden en we zullen dat doen met een Amerikaanse flair van efficiëntie.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}